Bratislavčana Popradskí policajti obvinili z niekoľkých skutkov. Požiar budovy v Lomnom.

25.03.2008 Celý región

Bratislavčana Popradskí policajti obvinili z niekoľkých skutkov: Včera 24. 03. 2008 Popradský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 37 ročnému Bratislavčanovi, v minu1osti už 1 krát súdne trestanému, pre zločin obmedzovania ...
Všetkých skutkov sa dopustil tým spôsobom, že v dobe od 23:30 hod. dňa 23.03.2008 do 05:00 hod dňa 24.03.2008 v jednom z penziónov v obci Ždiar neoprávnene bránil užívať osobnú slobodu 40 ročnej žene z Brezovej pod Bradlom. Ženu uzamkol v izbe, od dverí kľúče zobral a chcel ju znásilniť. Keďže sa žena bránila, tak ju bil, nadávala jej a vyhrážal sa jej zabitím. Žena ušla až keď násilník premožený alkoholom zaspal.
Poškodenej spôsobil ublíženie na zdraví s dobou liečenia 21 dní a práceneschopnosťou od 24.3.2008.
Obvinený M. V. bol hneď včera policajtmi v skorých ranných hodinách predvedený na OO PZ Vysoké Tatry, zadržaný a umiestený v cele policajného zaistenia OR PZ. Polícia spracovala podnet k návrhu na jeho vzatie do väzby.

Požiar budovy v Lomnom
Na Veľkonočnú nedeľu v čase o 19.50 hod. doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do neuzamknutého areálu futbalového ihriska Telovýchovnej jednoty v obci Lomné okr. Stropkov, tam vypačil vchodové dvere na budove a vo vnútri založil požiar. Pri požiari došlo k úplnému zničeniu zariadenia aj samotnej budovy, čím pre obec je spôsobená škoda vo výške 1.000.000. -Sk. V priebehu vykonanej obhliadky objektu hasičmi aj policajtmi sa zistilo, že ide o pravdepodobne úmyselné podpaľačstvo. V objekte neboli vykurovacie telesá a bol odpojený od elektrického prúdu. Kontrolou elektroinštalácie budovy bol vylúčený skrat na elektrickom vedení, ako aj iné príčiny v súvislosti s elektro - rozvodmi budovy. Všetky stopy boli zaistené a budú podrobené znaleckému skúmaniu. Svidnícki policajti uvedený prípad vyšetrujú ako zločin poškodzovanie cudzej veci. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody v trvaní 3 až 8 rokov.
 

Vyberte región